Reporterne (1)

7. februar 2017

Venstre har luftet muligheden for at hæve pensionsalderen endnu mere. Det har fået scenetekniker og 3F's fællestillidsmand fra Det Kongelige Teater, Nicolai Bentsen, til at protestere på Facebook. Han har lagt et billede op af ham selv og tre kollegaer, der låner hinanden smertestillende piller - hør hvorfor.

Trump har valgt Betsy DeVos som sin uddannelsesminister. En stenrig republikaner, der af kritikere kaldes "den mest ideologiske modstander af offentlig uddannelse der nogensinde har været nomineret til embedet." Igår besluttede Demokraterne sig derfor at gennemføre den ultimative obstruktion; en såkaldt "filibuster". Vi taler med Hans Dahl-Nielsen, cand. scient. pol.

Pendlere fra Sverige og Danmark har samlet sig i en ny protestgruppe, der vil have grænsekontrollen ved Øresund fuldstændig fjernet. Grænsekontrollen blev indført af Sverige sidste år for at stoppe for strømmen af flygtninge, der rejse op gennem Danmark og videre til Sverige. Vi taler med Anja Sortkjær, skolelærer og Mette Kirkeberg, initiativtager til underskriftindsamling.

Vært: Morten Jeppesen