Reporterne (2)

7. februar 2017

Over 13.000 fanger er blevet dræbt i de seneste fire år, i det syriske fængsel Saydnaya, hvor tortur, henrettelser og hængning foregår dagligt. Det afdækker en ny rapport fra Amnesty International, der fortæller hvordan henrettelserne i fængslet bliver omtalt som "festen" og hvordan fangerne bliver hængt vilkårligt uden en eneste egentlig retssag. Vi taler med Naser Khader, medlem af Folketinget for de Konservative.

Pendlere fra Sverige og Danmark har samlet sig i en ny protestgruppe, der vil have grænsekontrollen ved Øresund fuldstændig fjernet. Grænsekontrollen blev indført af Sverige sidste år for at stoppe for strømmen af flygtninge, der rejse op gennem Danmark og videre til Sverige. Vi taler med Anja Sortkjær, skolelærer og Mette Kirkeberg, initiativtager til underskriftindsamling.

Flere partier støtter Etisk Råds forslag om at lovliggøre dobbeltdonation. Det betyder, at der kan komme børn til verden, der intet genetisk har til fælles med hverken mor eller far, fordi både sæd og æg er doneret. Vi taler med Liselott Blixt, fra DF og May-Britt Kattrup, Liberal Alliance.

Vært: Morten Jeppesen