Reporterne (1)

14. februar 2017

I en tid hvor det trender at tale om kortere arbejdsuger helt ned på 30 timer om ugen, så der bliver mere tid til familie og sig selv, er industriens parter i Danmark gået i en anden retning. Den nye overenskomst gør det muligt for arbejdsgiverne at sætte folk til at arbejde 42 timer om ugen, som så skal afspadseres senere på året. Vi taler med Bjarne Sørensen, formand for Dansk Metal i Horsens, der stemte imod den nye overenskomst.

I fredags blev den 16-årige pige fra Kundby-sagen efter mere end et års varetægtsfængsling tiltalt af Anklagemyndigheden for forsøg på terror mod to skoler. I dag kan Radio24syv så fortælle, at den tiltalte pige under sin varetægtsfængsling stak en institutionsmedarbejder ned med glasskår fra et knust spejl, og episoden vil også indgå i retssagen, der begynder til april. Vi gennemgår sagen med Thomas Foght, journalist her på Radio24syv.

I sidste uge fik vi en invitation af European Border Watch Organisation. De har åbnet en registreringscentral i Horsens, hvor indbyggerne kan melde sig som Web Patrol - "internet-grænsevagter" - så kan de sidde derhjemme og følge med på webcams fra EU's ydre grænser. I lørdags fik en mail fra en borger i Horsens, der var meget fortørnet over de nye indbyggere i Horsens. Han havde været på besøg i butikken og mente, at der var tale om nazister i gågaden. Vi ringede derfor til en af naboerne til det nye borgerværn.

Værter: Josephine Kofoed & Anna Ingrisch