Reporterne (2)

15. februar 2017

Kan det overhovedet være samfundets skyld, når fire folkeskole-drenge sætter ild til en klassekammerat uden for skoletiden? Det blev Skanderborgs socialdemokratiske borgmester, Jørgen Gaarde, blandt andet spurgt om på et pressemøde i dag. På pressemødet kom kommunen med en redegørelse i sagen om fire drenge fra byen Ry, der en eftermiddag i forrige uge satte ild til anden dreng fra deres skole, 16-årige Ali Akbari, uden foran den lokale hal. Vi taler med Jens Vase Poulsen, formand for Danske Skoleelever. Og Kirsten Lund Larsen, National Chef for Red Barnet i Danmark.

I mandags sagde Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, sin stilling op, efter det var kommet frem, at han havde haft et tæt forhold til den russiske ambassadør i USA efter valget sidste år. Han talte nemlig med ambassadøren, mens han stadig var civil person, og det er ulovligt. Og i går kunne New York Times så afsløre, at flere  Trump-ansatte har haft kontakt til russiske efterretningsofficerer under valgkampen! Vi taler med Philip Ulrich, Can. Mag. i amerikanske studier og USA-analytiker ved Kongressen.com.

Når han er talsmand i medierne for 'borgerværnet' Dansk Modstand og Selvforsvar' og skriver hadefulde kommentarer om islam og muslimer på Facebook hedder han Ronnie Kølbirk. Når han er koordinerer borgernes frivillige arbejde i Favrskov Kommune hedder han Ronny Voldbirk. Flere på gruppen "Dansk Folkeparti repræsenterer ikke mig" mener, at det er et problem, at han kan være frivillig i kommunen, når han bruger bruger to navne. Men det gør to politikere i Favrskov byråd - blandt andet borgmesteren - ikke. Vi taler med Ronnie.

Værter: Anna Ingrisch & Josephine Kofoed.