Reporterne (1)

16. februar 2017

Med et gigantisk underskud på 1.9 millarder kroner og flere underskud på vej, er den danske del af Post Nord i store vanskeligheder. Politikerne indkalder til hastemøder og begrunder dele af fadæsen med, at Danmark er verdensmestre i digitalisering og simpelthen ikke sender breve nok til at holde en stor virksomhed i live. Måske er posten mest af alt et klenodie på linje med checkhæftet, telefonbogen og vejkortet, der altsammen er erstattet af effektive digitale løsninger. Vi taler med Martin Ågerup, Direktør i CEPOS.Og Poul Olsen, tidligere postbud.

Hvornår er en kommentar på Facebook så hadefuld, at den skal slettes? Institut for Menneskerettigheder har gennemgået 3.000 kommentarer på DR's og TV2's Facebooksider, og instituttets folk fandt 439 kommentarer, som de mener er hadefulde kommentarer, som medierne i nogle tilfælde burde have fjernet. Det svarer til, at hver 7. kommentar, som medierne havde ladet stå, ifølge Institut for menneskerettighede er hadefuld.vi taler med Tine Tholander, redaktør for sociale medier her på Radio24syv.

De optager parkeringspladserne i flere dage og køber ikke noget. Østeuropæiske lastbilchauffører gør livet surt for motorvejscafeterie-ejer i Hylkedal Øst ved Kolding, Kim Hansen, ved at holde i flere dage på p-pladserne og spærre for besøg fra busser, der ikke kan parkere. Chaufførerne truer hans forretning, men selvom Kim Hansen ringer til politiet sker der ikke noget. Han har forsøgt sig med afspærringer, en løsning der virker. Men den vil Vejdirektoratet ikke have. Vi taler med Kim Hansen, ejer af motorvejscafeteriet Hylkedal Øst ved Kolding.

Værter: Josefine Kofoed & Anna Ingrisch.