Reporterne (2)

16. februar 2017

De optager parkeringspladserne i flere dage og køber ikke noget. Østeuropæiske lastbilchauffører gør livet surt for motorvejscafeterie-ejer i Hylkedal Øst ved Kolding, Kim Hansen, ved at holde i flere dage på p-pladserne og spærre for besøg fra busser, der ikke kan parkere. Chaufførerne truer hans forretning, men selvom Kim Hansen ringer til politiet sker der ikke noget. Han har forsøgt sig med afspærringer, en løsning der virker. Men den vil Vejdirektoratet ikke have.Vi taler med Henning Hyllested, Enhedslisten, og Villum Christensen fra LA,  begge transportordførere.

Med et gigantisk underskud på 1.9 millarder kroner og flere underskud på vej, er den danske del af Post Nord i store vanskeligheder. Politikerne indkalder til hastemøder og begrunder dele af fadæsen med, at Danmark er verdensmestre i digitalisering og simpelthen ikke sender breve nok til at holde en stor virksomhed i live. Måske er posten mest af alt et klenodie på linje med checkhæftet, telefonbogen og vejkortet, der altsammen er erstattet af effektive digitale løsninger. Vi taler med Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker i Future Navigator.

Når han er talsmand i medierne for 'borgerværnet' Dansk Modstand og Selvforsvar' og skriver hadefulde kommentarer om islam og muslimer på Facebook hedder han Ronny Kølbirk. Når han er koordinerer borgernes frivillige arbejde i Favrskov Kommune hedder han Ronnie Voldbirk. Spørgsmålet er, om en kommune skal overlade ansvar til en mand og stole på ham, når man ikke engang kan stole på, at han fortæller dig sit rigtige navn?

Værter: Josefine Kofoed & Anna Ingrisch.