Reporterne

20. februar 2017

Hernings borgmester, Lars Krarup, kritiserer sit eget parti Venstre for at gå i helt forkerte retninger på fire områder: Boligskatten, uddannelsesloftet, trafikforliget og danskehedsdebatten. Vi taler med to Venstreborgmestre, Kenneth Muhs og Søren Steen Andersen, som heller ikke er enige med Venstres ledelse.

Bygherrer er tvunget til at fyre for gråspurvene. De arbejder nemlig på at færdiggøre en skøjtehal, men må ikke lade håndværkere arbejde, før bygningen uden døre og vinduer er minimum 10 grader varm. Det er "noget miljømæssigt svineri" og "fuldstændig urimeligt" mener bygherrer og håndværksmestre. Vi taler med Kjeld Guldager fra Arbejdstilsynet og murerarbejdsmand, Michael Lisk.

Hvis udsatte borgere har svært ved at kvitte smøgerne, står Staten, kommunerne og regionerne nu klar til at hjælpe. I en ny aftale kan udsatte borgere få betalt rygestopmidler. Men er det ikke folks eget ansvar at stoppe med at ryge? Vi taler med analysechef i CEPOS, Otto Brøns, som mener, der er rygernes eget ansvar.

Værter: Anna Ingrisch og Morten Jeppesen