Reporterne

21. februar 2017

IT-Milliardæren Bill Gates foreslår at man skal beskatte robotter i virksomheder og bruge skattekronerne på at uddanne medarbejdere, der har mistet deres arbejde til robotterne. Bør man beskatte robotter, som f.eks pakker kasser på paller? Vi taler med, Jan Damsgaard - Professor i IT management CBS og Rene Gade Folketingmedlem for Alternativet.

Ansatte i DR får ikke længere lov til at beholde de bonuspoint, som de optjener i forbindelse med flyrejser i DR-regi. Anderledes er reglerne for de danske EU-parlamentarikere - de får nemlig lov til at beholde de bonuspoint, de optjener, når de flyver frem og tilbage med EU-kasketten på. Vi taler med Rina Ronja Kari, medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Fremover skal rockere og bandemedlemmer straffes særligt hårdt for kriminalitet, der kan være med til at udløse en bandekonflikt, mener justitsminister fra De Konservative, Søren Pape. Forslaget er en del af regeringens bande- og rockerpakke "Bander bag tremmer", som folketingets partier forhandler om i den her uge. Men er det en god ide? Vi spørger Peter Secher Schmidt, forsvarsadvokat.

Vært: Morten Jeppesen