Reporterne

21. februar 2017

Fremover skal rockere og bandemedlemmer straffes særligt hårdt for kriminalitet, der kan være med til at udløse en bandekonflikt, mener justitsminister fra De Konservative, Søren Pape. Forslaget er en del af regeringens bande- og rockerpakke "Bander bag tremmer", som folketingets partier forhandler om i den her uge. Men er det en god ide? Vi taler med Michael Green, tidligere rocker og talsmand for Foreningen for Tidligere Bandemedlemmer.

Debatten om selvstændighed i Grønland og Færøerne er blevet så hidsig, at folk, der offentligt støtter Rigsfællesskabet, får grove trusler. Reporter Emil Lee Madsen har talt med nogle af dem, der har fået trusler.

Dansk Folkeparti har fremsat et forslag i Folketinget om, at bederum skal forbydes på danske uddannelsesinstitutioner. Formålet er at sikre at "alle offentlige uddannelsesinstitutioner - fra folkeskolen til de videregående uddannelser - ikke understøtter islamisk social kontrol og dermed en videre islamisering af det danske samfund". Vi taler med Eyvin Vesselbo, Mathias Tesfaye, Marie Krarup og Bruno Jerup.

 

Vært: Morten Jeppesen