Reporterne

24. februar 2017

Både Venstre og DF vil gøre det nemmere for Politiet at tage asylansøgeres mobiltelefoner og kigge dem igennem. Som loven er i dag, skal man have enten samtykke eller en dommerkendelse for at tage en asylansøgeres mobil, og kun hvis Politiet er i tvivl om ansøgerens identitet og nationalitet. Venstre vil nu gøre det muligt for Politiet at tage mobiltelefonerne, hvis myndighederne er interesseret i ansøgerens "oplysninger" for at afgøre asylsagen. Stadig med enten samtykke eller dommerkendelse. DF støtter op.  

Skepsissen mod vacciner vokser i Danmark. I dag er kun 80% af en børneårgang fuldt beskyttet mod mæslinger - langt under WHOs anbefaling på 95%. Sundhedsmyndighederne frygter, skepsissen vil føre til farlige epidimier blandt danske børn. Formanden for Liberal Alliances Ungdom i Aarhus vil straffe forældre, der ikke lader deres børn vaccinere. Han får opbakning fra flere eksperter - og forskning viser, at straf og sanktioner virker.

Afskaffelse af karakterer i folkeskolen er en virkelig fed idé, hvis man ønsker at fastfryse den herskende klasses monopol på magten. Meritokratiet, dvs. karaktersystemet, har altid været de underpriviligeredes chance for at banke de priviligerede i ærlig kappestrid. Sådan skriver Henrik Dahl, undervisningsordfører for Liberal Alliance på sine facebookside, som en reaktion på Alternativets nye, samlede folkeskoleudspil, som bl.a. indeholder en afskaffelse af karakterer i folkeskolen.

Værter: Anna Ingrisch og Morten Jeppensen