Reporterne

24. februar 2017

Skepsissen mod vacciner vokser i Danmark. I dag er kun 80% af en børneårgang fuldt beskyttet mod mæslinger - langt under WHOs anbefaling på 95%. Sundhedsmyndighederne frygter, skepsissen vil føre til farlige epidimier blandt danske børn. Formanden for Liberal Alliances Ungdom i Aarhus vil straffe forældre, der ikke lader deres børn vaccinere. Han får opbakning fra flere eksperter - og forskning viser, at straf og sanktioner virker.

Onsdag blev det offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Nature, at der er fundet et nyt planetsystem, der har 7 jordlignende planeter. Nu er det kun et spørgsmål om tid, før vi kan dokumentere at der er liv andre steder i universet.

Som Weekendavisen skrev sidste fredag er Milena Penkowa, der tidligere er kendt skyldig i videnskabelig svindel, igen kommet i myndighedernes søgelys. Milena Penkowa har lavet en ny forretning ud af sælge kost- og vitaminanbefalinger til piger, så de kan slippe for bivirkninger fra HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft. Overlæge fra Statens Serum Institut Morten Frisch, siger til Weekendavisen, at "Det lugter langt væk af, at Milena Penkowa udnytter en trængt gruppe af personer...". Reporterne undersøger sagen. 

Værter: Anna Ingrisch og Morten Jeppesen