Reporterne

28. februar 2017

Danskhed kan ikke defineres og skal ikke defineres. Det mener De Radikales Sofie Carsten Nielsen. Hun mener heller ikke nødvendigvis, at man behøver at kunne tale dansk for at kalde sig dansker. Vi taler med Sofie Carsten Nielsen, som ifølge Grundtvig-ekspert Ove Korsgaard fejlfortolker Grundtvigs digt om at man bare skal føle sig dansk for at være dansk.

Rape on Demand. Det er navnet på et udbredt fænomen hvor mænd, især vestlige, bestiller overgreb på filippinske børn over computeren. I dag kl. 9 startede danmarkshistoriens største sag om bestilling af seksuelle overgreb mod børn over internettet. Vi taler med journalist Claus Nordahl og Kuno Sørensen, psykolog i Red Barnet.

Den tyske miljøminister har indført kødforbud til offentlige arrangementer for at signalere, at det tyske miljøministerium skal tage ansvar, når det gælder kampen mod klimaforandringerne. Det mener Maria Reumert Gjerding, miljø- og klimaordfører for Enhedslisten, er et fantastisk initiativ, som gerne skulle indføres i Snapstinget. Men hvis Enhedslisten fjerner kød fra møderne vil Pia Adelsteen fra Dansk Folkeparti, ikke komme til møderne. Hun vil have sin leverpostej. Vi har dem begge med på telefonen.

Vært: Josefine Kofoed