Reporterne

3. marts 2017

29-årige Anita Pedersen har været dansk statsborger hele sit liv, men det ændrede sig i slutningen af januar. Indfødsretskontoret i Udlændingeministeriet opdagede nemlig pludselig, at Anita aldrig burde have fået dansk statsborgerskab for 29 år siden, da indfødsretsloven dengang krævede, at hendes thailandske mor og danske far skulle være gift, for at give deres barn statsborgerret.

I forgårs lukkede DR et af Danmarks mest populære radioprogrammer, P4-programmet Café Hack med omkring 1 million lyttere. Lukningen skete efter vi på Radio24syv afslørede, at programmet havde brudt DRs regler om skjult sponsering, på trods af flere advarsler fra DR. Flere af stederne, som Café Hack har krævet penge af, vil have pengene tilbage – men nu viser det sig at stederne, der har betalt for at få besøg af Café Hack, selv har brudt loven ved at lave skjult reklame. Vi taler med blandt andet Olav Madsen fra Knivholt Hovedgaard, der i 2016 betalte 125.000 kroner for et besøg af Café Hack.

”Varetægtsfængsling – Danmarks hårdeste straf” er navnet på en ny bog med hovedargumentet at varetægtsfængslede afsoner under værre omstændigheder, end man gør i almindelige fængsler. Vi taler med én af forfatterne bag bogen, lektor i retssociologi Peter Scharff Smith.

Vært: Josefine Kofoed