Reporterne

3. marts 2017

Varetægtsfængslede forhold er værre end almindeligt indsattes. Det skriver forskerne Peter Scharff Smith og Janne Jakobsen i en ny bog – ”Varetægtsfængsling – Danmarks hårdeste straf”. Vi taler med tidligere indsatte Tom Rostved, som er enig.

I dag blev Kongehusets hofmarskal, Ove Ullerup, afhørt i Tibet-kommissionen. Kommissionen har afhørt en række højstående profiler, for eksempel flere tidligere justitsministre, for at finde frem til, hvem som gav politiet ordre til at fjerne demonstranter og deres Tibet-flag, da Kinas præsident var på besøg i København i 2012 og 2013. Retsreporter Marie-Louise Toksvig er i studiet.

Fra den ene dag til den anden gik 29-årige Anita Pedersen fra at være dansker til at være thailænder. Indfødsretskontoret opdagede nemlig, at Anita aldrig burde have opnået dansk statsborgerskab, da hendes thailandske mor og danske far ikke var gift, da de fik hende. Nu står hun registreret som thailandsk, selvom hun aldrig har besøgt landet eller har thailandsk statsborgerskab.

Vært: Josefine Kofoed