Reporterne

7. marts 2017

SKAT har kulegravet sager, hvor 361 danskere - mistænkt for skatteunddragelse - har anbragt et milliardbeløb i den scweisiske bank HSBC. SKAT rejser nu et erstatningskrav mod i alt 49 danskere, hvor der kræves et samlet beløb på 96 milloner kroner. Men et ukendt  antal slipper nu ganske gratis da sagerne er forældede. Vi taler med Lars Kock, international chef i udviklingsorganisionen Oxfam IBIS, og René  Gade, skatteordfører fra Alternativet.

Borgerkrigen i Syrien går hårdt udover børnene. De syriske børn lider af voldsomme traumer, og det vil få konsekvenser for genopbygningen af det syriske samfund. Vi taler med Mozhdeh Ghasemiyani, psykolog hos Læger Uden Grænser.

I skolen lærer børn at læse og  regne, ikke hvordan man opfører sig ordentligt. Det er altså fars og  mors job. Det er en børnehaveklasselærer på Kildevældskolen i København har hængt en seddel op med dette budskab. Vi taler med Helle  Müller, børnehaveklasselærer på Kildevældskolen, og Per Schultz Jørgensen, professor emeritus  i socialpsykologi.

Værter: Morten Jeppesen & Josefine Kofoed.