Reporterne

10. marts 2017

I går bragte vi her i programmet historien om en person, der siger, han er en 42-årig mand, og som skriver til en 14-årig pige på Instagram. Pigens far, Carsten Nielsen, forsøgte at anmelde manden, men politiet ville ikke tage sagen op. Nu siger Nordjyllands Politi, at de har brudt deres egne retningslinjer. Det var en fejl, de ikke tog Carsten Nielsens første henvendelse mere alvorligt og oprettede en rapport. Og vores research viser, at Carsten Nielsen langtfra er den eneste, der er bekymret over personen, der siger han er en 42-årig mand.

I denne uge udkom Den Uafhændige Politiklagemyndighed, DUP, med deres årsrapport, der giver offentligheden indblik i, hvilke sager mod Politiet, der bliver klaget over. Alt fra skudsager til en betjentes nedladende adfærd. Og også, når anholdte oplever, at deres penge eller ejendele på mystisk vis er svundet ind eller helt forsvundet, efter de er blevet beslaglagt af politiet. Hvordan forsvinder eksempelvis 24,000 fra et kosterskab. Er det sjusk eller er der nogen politimænd, der forer husholdsningsbudgetterne?

Formand for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, har i langt tid prøvet at få lov til at mødes med Venstres finansminister. Det har han ikke fået lov til. Lige indtil nu hvor han har fået en invitation til Venstres nye erhvervsklub, Den Liberale Erhvervsforening. Det er bare lige ét "men": Det koster 20.000 kroner. Det er udemokratisk, at man skal betale for at få lov til at tale med en politiker, mener Uffe Rostrup.

Værter: Josefine Kofoed & Morten Jeppesen