Reporterne

14. marts 2017

Lokale betjente og nærpoliti hører snart fortiden til. Det skyldes den store omstrukturering hos politiet, hvor ressourcerne i stedet skal bruges til at bekæmpe IT- og grænseoverskridende kriminalitet og bander og rockere. Fra 2008 og knapt ti år frem (januar 2017) faldt antallet af landbetjente fra 116 til 25. Men det er langt fra alle, der er begejstret for denne omlægning.

Radio24syv kan i dag som det første medie fortælle, at ældre mødre er bedre mødre. Og det er bevist. Siden 1996 har Dion Sommer, professor i børnepsykologi ved Aarhus Universitet sammen med forsker Tea Trillingsgaard undersøgt, hvordan og hvor meget kvinder i forskellige aldersgrupper slår deres børn, skælder ud, og hvor godt børnene har det i alderen 7, 11 og 15. Tallene er renset for uddannelsesniveau og socioøkonomiske forhold. Og de ældre mødre er bedre mødre.

Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen inviterer nu 300 millioner kinesere til København. Udenrigsministeren har nemlig lavet en aftale med rejseportalen Dianping, der minder en en kinesisk udgave af rejseportalen Tripadvisor, som man kan finde rejsemål på. Det vækker bekymring hos forfatter og lokalhistoriker Allan Mylius Thomsen, som mener, at kineserne indtager København og opfører sig rigtig dårligt.

Værter: Josefine Kofoed & Morten Jeppesen