Reporterne

27. marts 2017

Store demonstrationer mod den russiske præsident Vladimir Putin og omfattende korruption har præget dele af Rusland denne weekend. Der var demonstration i mindst 99 russiske byer, og her blev der demonstreret mod magtmisbrug og korruption. Vi taler med Simon Kruse, Korrespondent i Moskva.

Tre ud af fire danskere mener, at det skal være lovpligtigt at cykle med hjelm på hovedet, enten for alle eller for børn. På trods af flertallet og at cykelhjelme kan redde 5-10 menneskeliv årligt, hvis alle bruger dem, så er Rådet for Sikker Trafik imod, at man indfører en lov om, at børn og voksne skal have cykelhjelm på. Vi taler med Jesper Sølund, dokumentationschef for Rådet for Sikker Trafik, og Harry Lahrmann, trafikforsker. Og Jason Nunn, der er danskboende arkitekt fra Australien.

Danmarks Naturfredningsforening er blevet afvist, når de har prøvet at aflevere underskrifter til Esben Lunde Larsen. Men noget tyder på, at miljøministeren har en god grund til ikke at tage imod underskriftsindsamlinger fra Danmarks Naturfredningsforening så seriøst, som man ellers kunne mene, at han burde.

Vært: Morten Jeppesen