Reporterne

28. marts 2017

Hver tiende lærer i den danske folkeskole har ikke en læreruddannelse, viste en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd for nyligt. Det er blandt andet fordi, folkeskolelærerne forlader faget i hobetal. Men hvad skal der egentligt til for at gøre det mere attraktivt at være folkeskolelærer? Det spørger vi en række folk fra faget om.

Nye Borgerlige og Liberal Alliance i Region Syddanmark vil forbyde ansatte på sygehusene at bære religiøse symboler. Det skriver Kristeligt Dagblad. De to partier lægger ikke skjul på, at forslaget er blevet til, for at få forbudt muslimske symboler som eksempelvis tørklædet. Men hvis det bliver vedtaget vil det også blive forbudt at bære kristne symboler, som eksempelvis korset, i en halskæde, ørering eller tatovering. Vi taler med Marie Vejrup Nielsen, leder af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet og ekspert i religiøse symboler.

Taxivirksomheden Über har selv valgt at lukke i Danmark den 18. april. Uber siger, at virksomheden lukker på grund af den nye danske taxilov, som et flertal i Folketinget blev enige om for nylig. Men Uber har ellers flere gange sagt, at virksomheden mener, at den holder sig inden for den gamle taxilov, der var MERE restriktiv end den nye. Vi taler med Kristian Agerbo, talsmand for Uber i Danmark.

Vært: Morten Jeppesen