Reporterne

29. marts 2017

Vi har før diskuteret, om det skal have konsekvenser, hvis man nægter at lade sine børn vaccinere.  Nu foreslår regeringspartiet Liberal Alliance, at forældre kun kan få deres børn i daginstitution, hvis de er vaccineret mod mæslinger. Det sker efter Verdenssundhedsorganisationen WHO, efter en række udbrud af mæslinger i Europa, opfordrer EU-landene til at skride til handling for at få flere vaccinenet mod mæslinger. Vi taler med  Laura Lindahl, børneordfører for Liberal Alliance

Lige nu er EU's største parti, EPP (European People's Party), ved at beslutte, om de samlet går ind for et burkaforbud på offentlige steder i hele Europa, som ledelsen i partiet har foreslået. Det sker under en EPP-kongres på Malta. Vi taler med Josephine Kofoed, vært her på programmet, der er tilstede på Malta.

I morgen skal vores danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen til Washington DC, hovedstaden i USA. Først skal han i audiens hos et par senatorer, der sidder i Senatets Udenrigskomité,mMen efter det, så skal Lars Løkke videre til turens højdepunkt. Nemlig 45 minutter i selskab med selveste præsidenten, Donald Trump. Vi taler med Brian Weichardt, politisk redaktør på Radio24syv.

Vært: Morten Jeppesen