Aflyttet

11. marts 2018

STASI-FEST I BIGDATALAND.DK?

Justitsministeriets DATABESKYTTELSESLOV er alt andet end det: Den åbner tværtimod op for at alle data om borgerne kan samkøres uden yderligere lovgivning, via ministre og bekendtgørelser, og det er overvågning, mener aflyttets husjurist Rasmus Malver.

I Gladsaxe Kommune glæder de sig til det bliver virkelighed og man kan komme igang med at profilere 'udsatte børn' efter et automatisk bigdata system med points, der rejser alarmer.

Vi har besøg af privat socialrådgiver Puk Sabber, der ser mere og mere registrering af de svage.

Aflyttet har også været til beroligende pressebriefing i ældre og sundhedsministeriet om det nye Nationalt Genomcenter - nu er der fuldt samtykke, ingen adgang og ingen problemer, siger ministeren, men Jesper Lund fra IT-politisk forening er ikke helt enig.

Hos Kaspersky Labs er de også bekymrede over sikkerheden - ikke bare for genomcenteret, men i det hele taget: Hør direktør Leif Jensen give sit bud på hvad Center for Cybersikkerhed BURDE bruge sine 1,4 milliarder på.

LINKS:

Regeringens udspil om udsatte børn: https://www.regeringen.dk/nyheder/ghettoudspil/tidlig-opsporing-af-udsatte-boern/

Gladsaxe Kommunes Point-system: http://www2.gladsaxe.dk/C12575EB003B3720/0/A3E635E7C75A3FCDC1258199004147C0/$FILE/Bilag_176.1.1_Ans%C3%B8gning.pdf

Kinas Pointsystem: http://www.wired.co.uk/article/chinese-government-social-credit-score-privacy-invasion

Jesper Frederiksens side om indsamling af trivselsdata i Skanderborg:

https://jesperaf.com/indsamling-af-boerns-trivselsdata-i-skanderborg-kommune/