Cordua & Steno

24. maj 2018

76 procent af danskerne mener at EU er en god ting. Det viser en ny undersøgelse fra Eurostat, EU's statistiske kontor. Det er den højeste tilslutning til EF eller EU målt i Danmark siden 1974. Vi danskere er ellers kendt for vores forbehold på både retsområdet, forsvarsområdet og ikke mindst ift. Euro’en. John Iversen var i mange år medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne. Han mener, at Danmark mangler en erkendelse af, hvor langt ude på sidesporet vi selv har bragt os i forhold til EU. Vi tror vi er med i samarbejdet på næsten lige fod med alle andre medlemmer, men i realiteten er vi parkeret på et sidespor, og har det åbenbart fint med det. Iversen er gæst først i 2. time.

Så skulle Italien her 11 uger parlamentsvalget endelig være klar med en ny regering. Valgets tale blev at det højrenationale parti Lega og protestpartiet Femstjernebevægelsen stod som vindere, men partiformændene var længe uenige om premierministerposten indtil at man enedes om en ukendte juraprofessor til topposten Han har ingen politisk erfaring og mødes allerede med anklager om fusk af sit CV. Vi taler med freelancejournalist Charlotte Sylvestersen fra Milano.

Hvor udbredt er russernes påvirkningskampagner i Danmark, og hvorfor er de så interesserede i den skandinaviske region? Selvom Ruslands militære aktiviteter i Norden er faldet de seneste år bliver det stadig ofte afsløret, hvordan velplanlagte og indviklede aktioner bliver sat i gang for at påvirke den politiske debat. Det taler vi om med Lars Bangert Struwe, generalsekretær for Atlantsammenslutningen.