Søndagspolitikken

27. maj 2018

76 procent af danskerne mener, at EU er en god ting. Det viser en ny måling fra det årlige Eurobarometer. Men der er fortsat en stor skepsis i Danmark over for at afgive mere magt til EU. Ifølge Holger K. Nielsen skyldes det, at vælgerne har gennemskuet, at det ikke er så slemt at stemme nej til EU-afstemninger, som JA-partierne giver indtryk af.

  1. maj er det 100 år siden, at det første møde på Christiansborg blev afholdt. Derfor afholder vi en lille historietime med historiker og forfatter Hanne Rasmussen, der netop har udgivet en bog om de sidste 100 år på Borgen.

Ministrene i den nuværende regering har tilsammen 22 særlige rådgivere. De har én ting til fælles. De er allesammen mænd. Men det er helt tilfældigt, forklarer ligestillingsminister Eva Kjer Hansen.

Venstre har den sidste tid forsøgt at ændre profil. Nu skal det handle mindre om udlændinge og mere om miljøet, EU og velfærd. Alligevel valgte udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg først på ugen at tordne mod den muslimske faste måned. Hvordan håndterer man det i Venstre? Politisk redaktør på Radio24syv Brian Weichardt tegner og fortæller.

Andre udsendelser