Cordua & Steno

7. juni 2018

I dag ligger den reelle magt i klasseværelset hos eleverne. Hvis eleverne er imod det, så kan der ikke foregå undervisning. Lærerne skal kæmpe for retten til at undervise, skrev gymnasielærer Jacob Nielsen, Slagelse for nyligt i Weekendavisen. Jacob Nielsen er gæst i programmet.

Så fik Italien endelig en regering under ledelse af den 5-årige hidtil ukendte advokat Guiseppe Conti, som ikke selv er medlem af parlamentet. Og nu vil den nye regering for det gældsplagede land forhandle med EU for at gennemføre sin ekspansive finanspolitik, der bryder med alle spilleregler for Euroen. Får den held med det? Vi taler igen med Charlotte Sylvestersen fra Milano.

”Hitler og nazisterne er bare en fuglelort i over 1000 års succesrig tysk historie”, sagde lederen for det tyske parti Alternative für Deutschland (AfD), Alexander Gauland. Det har vakt en vis opsigt i Tyskland. Vi får en analyse af Siegfried Matlok.

Danske politikere er skeptiske og kritiske overfor de grønlandske planer om at tillade kinesiske entreprenører at hjælpe Grønland med at udvide lufthavne, der kan sende fut i den økonomiske udvikling i landet. Vi taler med forsvarsordfører Nick Hækkerup (S) og Sara Olsvig formand for det grønlandske oppositionsparti IA.