Aflyttet

10. juni 2018

Mens aktivister fra foreningen ulovliglogning.dk netop har stævnet Justitsminister Søren Pape Poulsen for at logge hele befolkningen, så har tidligere chef hos NC3, Kim Aarenstrup en anden ide: Vi skal blive ved at logge - for borgernes egen skyld. Verden i dag er nemlig så kompliceret og vi er så meget online, at politiet har brug for mere materiale og overvågning, hvis de skal have en chance mod stadig mere avancerede digitale forbrydelser. Og måske vil borgerne selv ende med at bede om mere logning? 
Catrine Søndergaard Byrn, advokat med ekspertise i databeskyttelsesret fra tænkehandletanken Dataethics fortæller hvorfor en EU-dom kan blive skæbnesvanger for danskernes brug af Facebooksider. og så har vi besøg af Leif Jensen, Kaspersky Labs nordiske direktør, for at få en forklaring på, hvorfor firmaet nu flytter alle deres europæiske aktiviteter ud af Rusland - og åbner alle døre op. 
Vi har talt med Lektor og overvågningsforsker Anders Albrechtslund om trends i overvågning ligenu, hvor der er konference om emmet i Aarhus, og så fortæller instruktør Jakob Gottschau om sin nye film 'Løgnefabrikken'