Cordua & Steno

30. august 2018

De konservative har fundet en spidskandidat frem mod valget til EU-parlamentet næste år. Det bliver Pernille Weiss, der er erhvervskvinde med sygeplejerske-baggrund. Hvad vil hun i Europa-Parlamentet og kan hun løfte arven efter Bendt Bendtsen?

To liberale herrer Steffen Larsen og Nicolai Svejgaard Poulsen står bag Facebook-fænomenet ”Bredside”, hvor de to skæggede herrer i en række film giver eksempler på borgerlig humor. Mens de meget politisk ukorrekt inhalerer tobak belærer de seerne om borgerlige dyder eller maskuline interesser ja så ”mansplainer” de en kvinde. Hvad er borgerlig humor i dag? Vi får besøg af de politisk ukorrekte mænd bag Bredside.

DFs Martin Henriksen har sat gang i debatten om de fra Danmark støttede dansksindede skoler i Sydslesvig. ”I yderste konsekvens kan være nødvendigt at bortvise elever, hvis deres forældre gentagne gange nægter at tage dansk sprog og kultur til sig, skrev Henriksen for nylig i mindretallets avis Flensborg Avis. Nu svarer chefredaktør Jørgen Møllekær fra Flensborg Avis. Han mener, at DF’eren til dels har en pointe.

I byen Chemnitz i den tyske delstat Sachsen døde forleden en 35-årig etnisk tysk mand efter knivstikkeri og to mænd fra Irak og Syrien er arresteret for drabet. Det førte til en demonstration, hvor myndighederne mistede kontrollen med 800 nazister, der drog hærgende gennem byen og til en uhyggelig menneskejagt på tilfældige farvede mennesker, der har chokeret nationen. Regeringen synes magtesløse. Imens stiger opbakningen især i Sachsen til indvandringskritiske AfD. Vi får en analyse af Berlingskes tidligere Berlin-korrespondent, Troels Heeger.