Cordua & Steno

13. september 2018

De udflyttede økonomiske vismænd foreslår, at man bør skære i Statens Uddannelsesstøtte til de studerende, der studerer på kandidatuddannelsen og erstatte støtten med billige studielån. Hvorfor det? Vi spørger vismand og økonom Torben Tranæs.

Det svenske valg endte nærmest uafgjort mellem de to store blokke: den røde-grønne blok og Alliancen, mens den permanente bænkevarmer Sverigedemokraterne ikke gik helt så meget frem som spået. Statsminister Stefan Løfwen har i al fald ikke tænkt sig at flytte ud af statsministerkontorene i Rosenbad, og er begyndt at flirte med Alliance-partierne. Vi får en dugfrisk analyse af den dansktalende svenske journalist Staffan Dahllöf.

Vi fortsætter vores nye serie inspireret af Kristian Thulesen Dahls korstog mod hovedstaden, der ifølge ham ikke længere er dansk, og fortsætter jagten på Danmarks mest danske by. Lytterne bedes fortsætte med at komme med bud med motivation. I programmet deltager forlagsdirektør Jakob Kvist, som vil slå et slag for Varde.

Den 7. oktober afholdes der præsidentvalg i Sydamerikas største land Brasilien, og der har allerede været masser af drama i valgkampen. Forleden blev en af favoritterne højrekandidaten Jair Bolsonaro stukket ned med kniv i maven, men overlevede akkurat lige attentatet. Tidligere er den forhenværende præsident Lula blevet udelukket fra at opstille. Vi får en analyse af Brasilien-kender Niels Westy.