Cordua & Steno

20. september 2018

"Radikal" hedder en ny pamflet skrevet af bl.a. næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Sofie Carsten Nielsen. Pamfletten giver et overblik over, hvad radikalisme er for en politisk ideologi, hvilken rolle den har spillet historisk med Georg Brandes og Viggo Hørup, og hvad radikalismen kan bruges til i dag, hvor radikale er blevet et skældsord for dele af højrefløjen. Sofie Carsten Nielsen er gæst i programmet.

Der er ballade i den tyske koalitionsregering, hvor Kansler Merkel på grund af miseren omkring efterretningschefen Hans-Georg Maassen. Han har nu fået nyt job af den anden koalitionspartner, det bayerske CSU. Siegfred Matlok redder trådene ud.

Dansk Folkeparti har fået ny forsvarsordfører efter den markante Marie Krarup. Han hedder Jeppe Jakobsen og er sekondløjtnant. Hvordan ser han på dansk forsvar, en evt. afskaffelse af forsvarsforbeholdet og på evt. trusler fra Rusland? Jeppe Jakobsen er gæst i studiet.

I vores serie om Danmarks mest danske by får vi besøg af MF (S) Kaare Dybvad, der blandt andet har bemærket sig ved at sætte debatten om "produktionsdanmark" vs. hovedstaden i gang med sin nye bog "Udkantsmyten". Dybvad kommer med sit bud på danskeste by i Danmark, som vi kalder vores efterårskonkurrence.