Cordua & Steno

27. september 2018

I bogen ”Den umoralske politiker” beskriver Etisk Råds tidligere formand Jakob Birkler en udvikling i dansk politik, hvor moral ikke længere er et mål, men et middel. Moral og etik er blevet en del af det politiske spil. Birkler giver en række eksempler på det, og så har han en idé til, hvordan man kunne højne moralen ved fx at nedsætte en etisk komité, der kunne undersøge ministre før de udpeges. Birkler er gæst i studiet.

Nu er der endelig tegn på internt oprør på i Tysklands store konservative parti, der for alvor rokker ved kansler Merkels autoritet. Siegfried Matlok analyserer.

Hvilken by er Dannmarks mest danske? Det har en af vores lyttere, konsulent Hans Christian Bruus et bud på.

Fordomme fylder for meget i mødet mellem borgere i Rigsfællesskabet; ”Er du grønlænderstiv?”, ”Dræber du hvaler for sjov?”, ”Bor du i en iglo?” – den slags kommentarer har langsigtede konsekvenser for grønlændere og færinger i og uden for Danmark, mener initiativtagere bag et borgerforslag, der vil have Rigsfælleskabet på skoleskemaet. En af dem, der støtter forslag er Aka Niviâna, der er med på en telefon fra Nuuk.