Cordua & Steno

15. november 2018

Der er præstemangel i Dannevang. Hvad gør man når, der ikke engang er tilstrækkeligt med teologer, der har lyst til at blive præster. Ja så kunne man jo rekruttere fremtidens præster lidt bredere blandt andre akademikere foreslår et nyt udvalg, der har kigget på løsninger på problemet. Men måske kunne man også gøre det lidt mere attraktivt for de uddannede teologer, at blive præster. Vi diskuterer løsninger på præstemanglen med stud. teol. og debattør Morten Bangsgaard og præst ved Eliaskirken cand. teol. Birgitte Kvist Poulsen, som også er tidligere studenterpræst ved Københavns Universitet.

Det lykkedes som ventet ikke for de svenske borgerliges statsministerkandidat Ulf Kristersson at samle et flertal bag sig ved afstemningen i den svenske rigsdag onsdag. Hvad sker der nu? Skal Sverige igen til valg kun to måneder efter det seneste rigsdagsvalg eller er der muligheder for en bred koalitionsregering henover midten? Vi spørger Staffan Dahllöf.

Nu skulle Brexit-aftalen mellem EU og Storbritannien være faldet på plads! Nu kan det da ikke gå galt eller hvad? Har Teresa May styr på sin egen flok? Vi spørger Berlingskes Poul Høi.

Til sidst har vi endnu et bud på Den danskeste By. Det leverer Ali Alminali, som er socialrådgiver i Silkeborg kommune og EP- og folketingskandidat for de Konservative.