Cordua & Steno

20. december 2018

I anden time afslører vi så årets modtager af Cordua & Stenos Bismarck-pris, hvor vi som traditionen byder har været uden for studierne for at overrække prisen. Bismarck-prisen er de uofficielle Danmarksmesterskaber i realpolitik, hvor det ikke nødvendigvis er kønt undervejs, men hvor det med alle midler gælder om at få sin politik igennem.

Det bliver også en time, hvor vi skal afsløre hvilken by, som vi mener er ”Den danskeste by”, og hvor vi har et interview med forslagsstilleren, som også vinder et gavekort på en omgang stegt flæsk med et krus øl for to personer, der skal indtages i vinderbyen.

Kina er ved at opkøbe infrastruktur og nøglevirksomheder i Europa, og det bekymrer flere lande, hvor man begynder at sige nej til kinesernes opkøb. Men hvad går kinesernes langsigtede strategi egentlig ud på? Vi spørger Kina-ekspert og journalist Christina Boutrup, der for nylig vakte stor opsigt med sin bog ”Den Store Tech-Revolution”, der fastslår, at Kina teknologisk er løbet fra Vesten på flere områder.