Cordua & Steno

10. januar 2019

Virker grænsekontrollen? Ja mener Dansk Folkeparti. Nej siger de radikales Zenia Stampe, der hævder at de to millioner timer politiet har brugt på grænsekontrol har ført til afvisning af nul asylansøgere og nul skydevåben. Vi tager debatten med Stampe og DFs EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth.
Flere EU-landes tålmodighed med en af Irans efterretningstjeneste er slut, og som sanktion smider navngivne personer på en sort liste. Holland hævder, at iranerne har begået to politiske drab i landet, og der har været andre drabsforsøg bl.a. i Danmark, hvor Storebæltsforbindelsen og Øresundsbroen 28. september sidste år blev lukket for trafik, da politiet mente at iranerne var ude efter at myrde en dissident. Iranerne benægter kategorisk alle anklager. Irans ambassadør her i landet mødte ikke op ved nytårskuren, fordi han ikke vil trykke folketingsets formand Pia Kjærsgaard i hånden, da hun som bekendt er kvinde. Vi taler med Kristian Mouritzen sikkerhedspolitisk medarbejder på Berlingske om EUs forhold til Iran, som man stadig har en atom-aftale med.
Marie Høgh er sognepræst og flittig debattør. Nu vil hun i Folketinget opstillet af de konservative. Hvad er hendes mærkesager? Og hvorfor vil hun i Folketinget?