Datolinjen

30. januar 2019

Her til aften har Underhuset i Storbritannien givet mandat til premierminister Theresa May om at genåbne forhandlinger med EU om den såkaldte irske bagstopper. Underhusets mandat følger en solid ko-vending fra May her til morgen. For tidligere har hun sagt, at det var hendes aftale, og at den ikke kunne genforhandles, men sådan er det ikke længere. Vi taler med Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre.

I Venezuela er der lige nu to personer, der påberåber sig titlen som landets præsident. Den akutte krise i et i forvejen kriseplaget land er opstået, fordi oppositionsleder Huan Guaido i sidste uge udråbte sig selv som Venezuelas fungerende præsident i stedet for siddende præsident Nicholas Maduro, som nægter at forlade sin plads. Mogens Lykketoft, tidligere udenrigsminister, tidligere formand for FN's generalforsamling, fortæller om situationen.

I Frankrig har mange almindelige borgere fået nok af de gule veste. De vil ikke længere se afventende og stille til, mens de gule veste styrer landet. Derfor gik over 10.000 mennesker i Paris i søndags i en fredelig demonstration imod deres egne medborgere. De kalder sig de røde tørklæder og deres slogan er: Nu er det nok! Vi taler med Louise Sandager, journalist bosiddende i Paris.

Andre udsendelser