Datolinjen

31. januar 2019

I dag ankom en høj niveau delegation af kinesiske repræsentanter til Washington DC for at fortsætte forhandlingerne om en løsning på den handelskonflikt, der bare er eskaleret, siden den amerikanske præsident maj sidste år lancerede den med toldforhøjelser på stål og aluminium. Trump og Xi Jinping har givet deres repræsentanter indtil d. 1. marts til at finde frem til en aftale, men forhandlingsklimaet er ikke ligefrem blevet bedre af at USA i går - nærmest som en slags dramatisk optakt til mødet - formelt anklagede den kinesiske telegigant Huawei for en række lovbrud. Vi ser nærmere på situationen sammen med Jens Ladefoged Mortensen, lektor ved Institut for Statskundskab.

Den nigerianske præsident, Muhammadu Buhari har valgt at suspendere landets højesteretspræsident. Det sker få uger før parlaments- og præsidentvalget i Nigeria. Og bl.a. EU og USA har udtrykt bekymring over præsidentens handling og sagt, at suspenderingen underminerer det forestående valg. Vi taler med Holger Bernt Hansen, professor emeritus ved Afrikastudier på Københavns Universitet.

Der er nemlig bidende koldt i Chicago og resten af Midtvesten. Faktisk forventer meteorologer, at der bliver sat kulde-rekord i Chicago i dag med en temperatur helt ned til -30C. Folk har fået fri fra arbejde og butikker og restauranter i hele området holder kulde-lukket. Vi taler med Peter Zeuthen, der er sprunget i den tykke jakke for at fortælle ude fra kulden.