24syv Morgen

1. februar 2019 - kl. Hærchefen sigtet

Forsvarsministeriets Auditørkorps har besluttet at rejse sigtelse mod Hærchef, Hans Christian Mathiesen, for tjenestemisbrug og grov pligtforsømmelse. Sigtelsen kommer efter flere måneder med afsløringer af nepotisme i toppen af Forsvaret og Forsvarsministeriet. Med på en telefon har vi Peter Ernstved Rasmussen, journalist og chefredaktør for forsvarsmediet Olfi. Det er Olfi, der har oprullet sagen.

Dele af det nordlige og midtvestlige USA er ramt af frostgrader, der er i flere tilfælde har været med til at sætte rekorder. I staten Michegan blev der i går målt minus 48 grader celcius. Otte personer er indtil videre omkommet som følge af det iskolde vejr. I byen Chicago har man målt nogle af de laveste frostgrader i 34 år, med temperaturer under de minus 30 grader. Med på en telefon er Jakob Skaarup Nielsen, generalkonsul på det Danske Generalkonsulat i Chicago. Han beretter om den ekstraordinære kulde.

Regeringen hævder, at man kan spare 1,5 milliarder kroner i administration på at nedlægge regionerne og organisere sundhedsvæsnet på en helt ny måde. Men der er stadig ikke fremlagt et konkret regnestykke, der viser, hvordan man sparer alle de penge. Ifølge regionerne sparer man kun 80 millioner på at fyre alle politikerne. "Patetisk fake news", svarede sundhedsminister Ellen Trane Nørby til anklagen. Radio24syvs Brian Weichardt har interviewet hende om finansiering og fake news i går på Christiansborg. Lyt med.

Konkurrencerådet anmelder Falck til politiet. Redningskoncernen Falck har i det skjulte sværtet konkurrenten BIOS til, lyder anklagen. I årene 2014 og 2015 hyrede Falck flere kommunikationskonsulenter til at søsætte en kampagne, der skulle lægge maksimalt pres på ambulance-konkurrenten Bios. Vi taler med Chris Møller, én af de ambulancereddere, der skiftede til BIOS efter at have arbejdet for Falck.

Eleverne på Den Danske Filmskole er utilfredse med de ændringer, som rektor Vinca Wiedemann er i gang med at gennemføre. De mener, at ændringerne vil skade både Filmskolen og det danske filmmiljø. Derfor har 87 af de 96 nuværende elever på Filmskolen udsendt en mistillidserklæring til deres ledelse. Det skete i går. Med i studiet har vi Andreas Sandborg, tonemesterelev på Filmskolen, elevrådsformand og medunderskriver af mistillidserklæringen. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix

Andre udsendelser