24syv Morgen

1. februar 2019 - kl. Børn og unges kli

Om få timer pjækker skoleelever landet over for at tage til klimademonstrationer i forskellige byer. Det bryder Søren Espersen, næstformand for DF, sig ikke om, for eleverne skal passe deres skolegang. En af de elever, der smutter fra sine timer, er 15-årige Nanna fra 9.d på Skørping Skole. Hun tager toget til Aalborg, hvor hun mødes med andre demonstranter på Gammel Torv. Søren Espersen og Nanna krydser klinger i en debat om, hvorvidt man må pjække, når det kommer til at redde klimaet.

Flere politikredse har i denne uge advaret forældre om, at nogle børn køber ulovlige knive over internettet. Knivene er efterligninger af de våben, der bliver brugt i computerspil som f.eks. Counterstrike. Hos Nordjyllands Politi er der hver uge 3-5 sager, hvor børn har bestilt ulovlige knive over nettet, som er blevet taget i tolden. Vi taler med René Kortegaard-Jensen, politikommisær Nordjyllands Politi, og så taler vi også med Malene Bering Skovbak, mor til 11-årige Martin, der i foråret købte en ulovlig kniv på nettet.

Alle politikerne taler om pensionsalder. Det ser ud til at blive et stort valgtema. De seneste uger har man hørt en masse om, hvordan og hvornår de forskellige partier vil lade folk gå på pension. I den forbindelse taler vi med IT-konsulent, Sune Bjørn Andersen, der har taget sagen i egen hånd og agter at gå på pension som 45-årig. Han sparer nemlig en stor del af sin løn op, sådan at han gå tidligt på pension. 

Værter: Ida Herskind & Knud Brix

Andre udsendelser