24syv Morgen

6. februar 2019 - kl. Fogh tilbageholdt

Fogh-regeringen overdrev truslen fra Iraks diktator, Saddam Hussein, da Folketinget skulle beslutte sig for at sende soldater i krig i 2003. Det konkluderer forskere fra Københavns Universitet, som blev sat til at gennemgå krigsgrundlaget i kølvandet på, at Venstre-regeringen i 2015 nedlagde Irak-kommissionen. Vi diskuterer rapporten, der udkom i går, med Bo Elkjær, der er undersøgende journalist på Information, og som i 2003 vandt Cavlingprisen, mens han var på Ekstra Bladet, for sin dækning af det politiske beslutningsgrundlag for Irak-krigen.

Danmark frihedsberøver langt flere afviste irakere og iranere end tidligere for at “motivere dem til at rejse hjem”. De sidder også i længere tid – ofte mellem 8 og 9 måneder. Det viser en aktindsigt, som Radio24syv har modtaget. Men forsvarsadvokat Niels-Erik Hansen mener ikke, at frihedsberøvelsen virker, og derfor er det problematisk med de lange frihedsberøvelser.

Vi spørger David Trads, vært på programmet Kampagnesporet og USA-analytiker, hvad han bed mærke i, ved Trumps årlige State of the Union-tale, som blev afholdt natten til i dag.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl

Andre udsendelser