Datolinjen

6. februar 2019

Danske Dennis Christensen blev i dag idømt 6 års fængsel i Rusland for at være medlem af Jehovas Vidner. 
I 2017 indførte den russiske højesteret et forbud mod ekstremistiske grupper som eksempelvis nynazister, terrorsympatisører og så også Jehovasvidner. 
Inden dommen i dag har Dennis Christensen siddet fængslet i over 600 dage, siden maskerede og bevæbnede politiagenter hoppede ind over hegnet til det hus, hvor den lokale afdeling af Jehovas vidner holdt til og Dennis Christensen blev anholdt. 
''Det er dybt uretfærdigt, det der er sket. Dennis har aldrig været voldelig. Han har forkyndt sin tro og bedt med sine trosfæller, og nu er han dømt som ekstremist. Det er forfærdeligt for ham og hans familie,'' siger juridisk redaktør på Jehovas Vidners blad Vagttårnet.

I nat dansk tid holdt den amerikanske præsident, Donald Trump sin forsinkede State of the Union tale i den amerikanske Kongres. Mirco Reimer-Elster, USA-analytiker, er med og fortæller om talen. 

Stockholms amt har fået Uppsala Universitet og konsulentvirksomheden Rambøll til at undersøge hovedstadsregionens CO2 udledning og ikke mindst, hvad der skal til, for at byen kan nå at leve op til klimamålene i Parisaftalen.
Ved at se på, hvor meget CO2 hele verden maksimalt må udlede for at overholde klimamålene, så har forskerne regnet baglæns. De har så kunne finde ud af, hvor meget CO2 Stockholms amt må udlede de næste 20 år. Konklusionen er, at Stockholms amt skal reducere sin udledning af CO2 med hele 16 procent hvert år indtil 2040