Datolinjen

11. februar 2019

En politisk skandale har ramt Demokraterne i Virginia i USA, hvor delstatens demokratiske guvernør, Ralph Northams, blå bog fra medicinstudiet er blevet offentliggjort. Bogen indeholder et billede af en mand klædt ud som Ku Klux Klan-medlem og en hvid mand, der har malet sig sort. Først sagde Ralph Northam at den ene af dem var ham, efterfølgende har han benægtet at være på billedet. Vi snakker med Jørn Brøndal, der er professor og leder af Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet.

Iran fejrer i dag 40-års jubilæum for den iranske revolution. Selvom hundredetusindevis af mennesker af været på gaden for at markere jubilæet i dag, så har utilfredsheden med præstestyret aldrig været større end i dag. Vi taler med Ali Aghsan, der er dansk-iraner og Iran-ekspert.

Fød fire børn, og du slipper for at betale skat resten af dit liv. Dét tilbud får ungarnske kvinder måske i fremtiden. I hvert fald, hvis det er står til den ungarske premierminister Viktor Orban. Vi vender situationen i Ungarn med Krisztina Vas Nørbæk. der er skribent om ungarske forhold ved Magasinet Røst.