Datolinjen

14. februar 2019

I disse dage holder den amerikanske Trump-administration et topmøde i den polske hovedstad, Warszawa. Officielt er mødets fokus "at fremme en fremtid med fred og sikkerhed i Mellemøsten". Men i virkeligheden handler mødet mest om, hvordan man bekæmper Iran. Vi taler med Jotam Confino, journalist på den israelske tv-station i24 News.

I denne uge kom det britiske Office for National Statistics med nøgletal for Storbritanniens økonomi. Og det er ikke opløftende læsning. De røde tal tyder på, at økonomien er påvirket af brexit'et allerede inden selve exit'et sket. Vi ser nærmere på sagen sammen med Mikael Olai Milhøj, Storbritannien-analytiker i Danske Bank.   

MER-B, bedre kendt som Mars-robotten Opportunity, blev, efter et sidste forgæves forsøg på kontakt fra NASA, officielt erklæret død i går. Robotten, der er på størrelse med en golfbil, blev for 8 måneder siden fanget i en voldsom støvstorm, som skyggede så meget for solen, at Opportunity ikke kunne få ladt sine soldrevne batterier, og det blev den lille Mars-robots endeligt. Oppy, som var robottens kælenavn, var på Mars i 15 år og kørte i alt 45 km, på trods af at den kun var designet til at kunne overleve 90 mars-dage og køre 1006 meter. Vi får historien om den lille robot af Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved DTU Space.