Datolinjen

19. februar 2019

Et møde mellem Israel og Visegrad-landene, Polen, Ungarn, Slovakiet og Tjekkiet, blev aflyst, fordi Polen nægtede at deltage. Balladen tog sin begyndelse i torsdags, da den israelske premierminister Benjamin Netanyahu under et møde i Polen i sidste uge sagde, at polakkerne var medskyldige i Holocaust. Det faldt ikke i god jord hos den polske præsident Andrzej Duda, som først nægtede selv at deltage og siden helt aflyste polsk deltagelse i mødet. Vi taler med Jens Mørch, chefredaktør på PolenNu.

Den amerikanske basketball-organisation NBA og det internationale basketball forbund FIBA åbner en basketball-liga i Afrika til januar næste år. Det blev offentliggjort i forbindelse med NBA's all-star-weekend, som netop er afholdt. Vi ser nærmere på sagen sammen med Peter Wang, basketball-kommentator på TV2.

Med en ny app fra det kinesiske kommunistparti om Kinas præsident, har hypen omkring formand Xi Jinping nået nye højder. Appen, som løst-oversat til dansk, hedder ''Studér Xi, Styrk Kina'' er et interaktivt propaganda redskab, hvor brugerne bliver belønnet med point for blandt andet se film, læse artikler eller lave quizzer om den store formand. Vi ser på den nye app sammen med Casper Wichman, cand.mag. i Kina Studier og koordinator i IthinkChina.

Vært: Anne Sofie Allarp