Datolinjen

27. februar 2019

Konflikten mellem de to atommagter Indien og Pakistan fortsætter med at eskalere i den omstridte Kashmir-region. Vi ser nærmere på situationen sammen med Thomas Sehested, institutleder ved Dansk Kulturinstitut i Indien, og Hassan Kilde Bajwa, direktør i en konsulentvirksomhed der rådgiver danske virksomheder, om hvordan de kommer ind på det pakistanske marked.

Mohamadu Buhari, Nigerias Præsident blev genvalgt i søndags. Resultaterne blev afsløret i går aftes. Selve valget var præget af at skulle have været afholdt i forrige weekend, og at blive udskudt i sidste øjeblik, og der har været problemer med sikkerheden. Ifølge observatører er 47 døde i voldelige sammenstød. Men derudover har observatører ikke rapporteret om svindel. Vi taler med Holger Bernt Hansen, professor emeritus ved Center for Afrikastudier på Københavns Universitet, og Jacob Bejer, forretningsmand og tidligere bosiddende i Nigeria gennem mange år.

Otte meter lang pukkelhval fundet død inde i junglen - 15 meter fra kysten. Men hvordan lander sådan en hval der? Det spørgsmål stiller vi Carl Kinze, hvalekspert.