Datolinjen

4. marts 2019

Den israelske rigsadvokat bekræftede før weekenden, at han vil sigte premierminister Benjamin Netanyahu for bestikkelse, svindel og tillidsbrud i tre forskellige sager. Det sker forud for valget i Israel d. 9. april. Vi ser nærmere på sagen sammen med Jotam Confino, journalist på tv-stationen i24NEWS i Tel Aviv.

Vi skal til Estland, vores lille nabo med 1,3 mio indbyggere på den anden side af Østersøen. For der var valg i går, og der skete to ting ved det valg: For det første så vandt det liberale oppositionsparti Reformpartiet en overraskende sejr over det regerende Centerparti. Og dels blev den populistiske højrefløj voldsomt styrket. Vi stiller skarpt på valget sammen med Michael Hastrup Nielsson, forretningsmand og forfatter til bogen Estland før og nu.

Den sydafrikanske pastor, Alph Lukau, vækkede afdøde ''Elliot'' til live igen blot ved håndspålægning og et bestemt ''rejs dig op''. Miraklet blev fanget på film og gik hurtigt viralt på de sociale medier. Den store bevågenhed har dog også medført, at Luaku er blevet anklaget for svindel og at tre sydafrikanske bedemandsforretninger nu vil retsforfølge ham, fordi de mener, at være ''blevet manipuleret til at medvirke i hans fupnummer''. Vi taler med Karen Lauterbach, lektor ved Center for Afrika Studier.