Datolinjen

5. marts 2019

En britisk mand er blevet erklæret fri for hiv-virus efter en knoglemarvstransplantation. Manden er anonym og kendes alene som "The London Patient", og er kun patient nummer to i verden, der er virusfri efter behandling. Vi taler med Gitte Kronborg, formand for Aids-fondet og overlæge på afdeling for infektionssygdomme på Amager-Hvidovre Hospital.

I går vendte den venezuelanske oppositionsleder, Juan Guaido, i går tilbage til Venezuela efter en rundrejse i Sydamerika. Til trods for truslen om anholdelse fra hans modstander præsident Nicolas Maduros side af. Og det endte med, at Guaidó - uden at blive anholdt - deltog i nye protester i Venezuelas hovedstad, Caracas i går. Vi taler med Magnus Boding Hansen, Latinamerika-korrespondent på Weekendavisen.

Frankrig er moderniseringen af det franske sprog en kampzone. Og mange værdipolitiske kampe udkæmpes gennem sproget. Den seneste kamp er på ligestillingsområdet og handler om feminiseringen af jobtitler. Vi ser nærmere på sagen sammen med Jørn Boisen, institutleder ved Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet.