Datolinjen

19. marts 2019

Danske TDC har ikke tænkt sig at samarbejde med den kinesiske teknologigigant Huawei om opbygningen af det danske 5G-netværk. I stedet har de indgået en aftale med svenske Ericsson. Men hvordan vil kineserne reagerer på den nyhed? Det spørgsmål stiller vi Casper Wichmann, cand.mag. i Kina-studier og koordinator i den danske Kina-tænketank ThinkChina.

Den japanske stat vil kompensere knap 16.500 japanere, der er blevet tvangssteriliseret uden samtykke. Steriliseringerne blev foretaget i efterkrigstiden under en eugenik-lov, der gjaldt fra 1948 og frem til 1996. De tvangssteriliserede vil modtage en "dyb undskyldning" fra den japanske stat og en økonomisk kompensation på 3,2 millioner yen - omkring 190.000 kroner. Vi taler med Anders Emil Kaas-Larsen, ekstern lektor i japanstudier på Københavns Universitet.

Mafiaboss og leder af en af New Yorks mest berygtede bander, Francesco Cali, bedre kendt som ''Franky boy'', blev i onsdags myrdet udenfor sit hjem i New York. Hvorfor er han blevet dræbt, og hvem har dræbt ham? Vi taler med Thomas Harder, historiker og forfatter til flere bøger om mafiaer.