Datolinjen

27. marts 2019

En gruppe ved navn Cheollima Civile Defence, har i dag taget ansvaret for indbruddet på den nordkoreanske ambassade i Madrid i februar. De bandt ansatte, satte poser over hovederne på dem og stjal computere og tophemmelige dokumenter. Gruppen kaldes af den spanske højesteret for "en kriminel organisation" - men personerne selv omtalte sig som værende "medlemmer af en menneskerettighedsbevægelse, der kæmper for frigørelsen af Nordkorea". Men hvad ved vi om gruppen? Det spørgsmål stiller vi Liselotte Odgaard, research fellow ved Hudson Institute i Washington DC og ekspert i asiatisk sikkerhedspolitik.

FN's kontor for humanitære katastrofer vurderer, at næsten 2 millioner mennesker er blevet berørt af orkanen. Nogle står i kritiske og livstruende situationer, mens andre har mistet deres livsgrundlag. Og den her katastrofe kunne ikke være indtruffet på et dårligere tidspunkt for Mozambiques ellers spirende civilsamfund, der endelig vejrede morgenluft efter årtiers kamp mod landets lille politiske elite.

I Kina er en populær blogger blevet bandlyst fra internettet. Ma Ling, der går under online-navnet Mimeng, blev kaldt Kinas click bait-dronning og havde 16 millioner læsere på sin blog i sidste måned holdt skriverierne pludseligt op og hendes sociale medie-konti blev lukket, fordi den kinesiske regering udpegede hende som en trussel mod landets sociale stabilitet. Og Mimeng er ikke den eneste blogger, der er blevet ramt af styrets kampagne for at kontrollere populære online-personligheder.

Andre udsendelser