Datolinjen

1. april 2019

Tyrkiets økonomiske problemer slog igennem ved lokalvalget i landet i går søndag. Erdogans parti, AKP, som er et religiøst-konservativt parti, er ellers gået frem ved hvert eneste valg i landet siden 2002. Men det er slut nu.

En politisk totalt uerfaren komiker har lagt sig i front efter den første valgrunde af præsidentvalget i Ukraine. Volodimir Zelenskij, som han hedder, ser ud til at have fået lidt over 30 procent af stemmerne. Det er markant højere end den siddende præsident Petro Porsjensko, som på nuværende tidspunkt ligger på en andenplads med knap 17 procent af stemmerne.

En stor mængde meget velbevarede fossiler af 66 millioner år gamle dyr er blevet fundet i North Dakota i USA. Og det særlige ved de her dyr er at de døde ca. 10 minutter efter det meteornedslag, der udryddede dinosaurerne og banede vejen for menneskeheden. Det skriver et hold af palæontologer fra University of Kansas i en rapport i dag, som mener, at fossilerne giver et unikt indblik i en af de vigtigste begivenheder i jordens historie.