24syv Morgen

3. april 2019 - kl. Mand var bæltefik

En psykisk syg mand har været bæltefikseret i 13 måneder - stort set uafbrudt - på Retspsykiatrisk Afdeling i Aalborg. Regionen fortsatte den lange bæltefiksering, selvom Patientklagenævnet erklærede bæltefikseringen for ulovlig og fastslog, at manden gradvist skulle løsnes. Vi taler med Mohammed Makki, patientens storebror, Tobias Jensen, patientens advokat og Tina Gram Larsen, lægefaglig direktør i Region Nordjylland.

Der er alt for store og vilkårlige forskelle på, hvor mange penge i godtgørelse, ofre for krænkelser som chikane og vold får. Det viser en gennemgang fra Institut for Menneskerettigheder. Vi taler med Jonas Christoffersen, direktør for instituttet og Preben Bang Henriksen, retsordfører for Venstre.

Jacob Haugaard er aktuel med romandebuten 'Tim og Tom', som handler om de to kriminelle Tim og Tom, som bliver sendt til en flygtningelejr i Libanon for at rense toiletter. Bogen har udmærket sig ved helt ekstraordinært at have modtaget nul stjerner af Jyllands-Postens anmelder.

Værter: Anna Ingrisch og Asger Juhl