24syv Morgen

4. april 2019 - kl. Nyt i sagen om bæ

I går kunne vi på Radio24syv fortælle om en psykisk syg mand, der har været bæltefikseret i 13 måneder på Retspsykiatrisk Afdeling i Region Nordjylland, mens han ventede på at blive overflyttet til Sikringsafdelingen i Slagelse. Det Psykiatriske Patientklagenævn erklærede 10 måneder af tvangsfikseringen for ulovlig. Her til morgen kan vi fortælle, at da patienten blev overflyttet, blev han endnu engang straks ulovligt tvangsfikseret. Vi taler med patientens advokat Tobias Jensen og med Vicepsykiatridirektør i Region Sjælland, Søren Bredkjær.

Den planlagte 337 millioner kroner dyre omfartsvej ved Mariager bliver alligevel ikke til noget, meddelte DF i går til TV2. I stedet er der nu planlagt en væsentlig kortere omfartsvej til en pris på omkring 80 millioner kroner. Beslutningen er taget på baggrund af kritik fra deres bagland.

Hver torsdag aften spiller 25-30 lokale unge fodbold i den kommunale hal Prismen på Amager. Hallen har de seneste år haft problemer med unge udadreagerende mænd, men alligevel lader Københavns Kommune en håndfuld bandemedlemmer deltage i fodboldtræningen torsdag aften. Det bekræfter Københavns Kommune. Der er tale om tre til fem personer, som ifølge Radio24syvs oplysninger er tilknyttet den forbudte bande Loyal to Familia. Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre, Jens-Kristian Lütken synes det er problematisk at lade bandemedlemmer spille fodbold i kommunale sportshaller, mens socialborgmester i København, radikale Mia Nyegaard, mener, at det er et bedre alternativ for bandemedlemmerne at spille fodbold end at lave kriminalitet.

Værter: Anna Ingrisch & Asger Juhl