Datolinjen

10. april 2019

Med 95 procent af stemmerne talt op står Likud til at få 35 pladser i det israelske parlament, Knesset. Det samme får centrum-ventre-alliancen Blå og Hvid, der ledes af den pensionerede militærchef Benny Gantz. Koalitionen bag Netanyahu står altså til et flertal. Journalist på i24News, Jotam Confino, fortæller, om seneste nyt ved valget. 

Omkring 42.000 unge hollændere har sat deres underskrift på et borgerforslag, der vil gøre det ulovligt at købe sig til sex i Holland. Dermed skal forslaget diskuteres i parlamentet i Holland, der har nogle af verdens mest liberale regler for prostitution. Institutleder ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet, Jørn Boisen, fortæller, om den nye europæiske bevægelse der står bag borgerforslaget. 

I eftermiddag offentliggjorde forskerholdet bag The Event Horizon Telescope det første billede af et sort hul. Billedet er en sammensætning af målinger lavet af 8 teleskoper fordelt over hele kloden. Astrofysiker og chefkonsulent på DTU Space, Michael Linden Vørnle, beskriver billedet af det sorte hul.